Gölgesi Yeten Adam / Köşe Yazısı - Hülya AKCEBE

Hülya AKCEBE

Hülya AKCEBE

Gölgesi Yeten Adam

Rahman ve Rahim Allah’ın Adıyla

Bir dönüm noktasında, bir yol ayrımında rastladım sana.

Oysa hep yanı başımdaydın; ama senin alfabenle tüm cümlelerimi yitirdikten sonra tanıştım ben.

Gece boyu yürüyüşlerimizde imtihan ne demek sabır, ne demek mücadele ne demek, öğrendim.

Arka sokakları, şehrin en uzağından koşarak gelen adamların hikâyelerini okudum gözlerinde. Teslimiyeti, hayırlısına endeksli duaları dinledim senden.

Çileyle yoğrulurken tanıdım aslında seni. Acıyla kavrulurken dinledim hayatı senin alfabenden. En zayıf olduğum anda ellerini buldum ellerimde.

Dualarına “âmin” demek için beklerken buldum kendimi en aciz olduğum anlarda.

Ben hayata mola vermişken benim için koşturmanı seyretti gözlerim.

Benim için döktüğün sessiz gözyaşlarına şahit oldu geceler.

İmtihandı. Zordu, hala çok zor; ama Rabbe hamdolsun ki, sen varsın gölgesi yeten adam.

Sen varsın ve benim imtihanımda yanımdasın. Biliyorum bana kırgın değilsin ama sende biliyorsun ki diğerleri gibi değil benim alfabem.

Gidenlere özenirken şimdi kalmak zorundayım. Bu bambaşka bir hayat. Ben nasıl kalınır bilmiyorum baba. Nasıl dünyaya kazık çakılır bilmiyorum. Yıllardır bir gidiş müjdesi beklerken kalmak çok sancılı bir süreç benim için.

Dağlara özenirken dağ başı yalnızlıklarıyla tanıştığımdan beri bambaşka biriyim ben. İmtihan kelimesinin içini beraber doldurmak nasip oldu gölgesi yeten adam. Yıldız olduğunu fark etmem için bu geceyi yaşamalıydım belki de.

Sen benim hayatımın yıldızısın gölgesinin üzerimden hiç eksilmesini istemediğim adam. İyi günlerde ışığını fark edemediğim için özür diliyorum senden. Bu karanlıkta en çok sen parladın babam. En çok senin cümlelerinle aydınlandı karanlığım.

Şimdi imtihanı iliklerimde hissederken umuda kuruyorum yüreğimi. Umut kokan yarınlar gelip bulsun istiyorum bizleri. Bunu sadece kendim için değil karanlıktaki tüm Müslüman kardeşlerim için diliyorum Allahtan. Her ne kadar uzak kalsamda kardeşlerimi unutmadan yaşamak istiyorum ben.

Kardeşlik bambaşka şeymiş gölgesi yeten adam. İslam kardeşliği belki de şu çağın en ihtiyaç duyduğu şey. Yeni alfabeyi çözmede Rabbim ellerimden tutsun yüreğimize ferahlık versin bizi davasıyla yoğursun yeniden yeniden iman edenlerin arasına katsın Allah bizi bir an bile bize bırakmasın. Bizim için seçip beğendiği dini bize şu hayatta en güzel gelen şey kılsın.

Son olarak gölgesi yeten adam

Rabbim canımızı İslam’ın yolunda şahit olarak alsın bizi şehadete erenler zümresine dâhil etsin inşallah. Ben senden razıyım inşallah Rabbimde razı olsun. Hep böyle güzel kal babam.

 

 

 

Bu yazı toplam 1905 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Yazarın Diğer Yazıları

İMSAKGÜNEŞÖĞLEİKİNDİAKŞAMYATSI
04:2205:4411:4514:5817:3418:49

Tüm Hakları Saklıdır © 2013 Eğitimle Diriliş | Sitede yayınlanan yazıların sorumluluğu yazarlara aittir. Kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.