BELA VE MUSİBETLERE SABIR GEREK / Köşe Yazısı - Şerif YETKİN

7.02.2021 00:52:24
Şerif YETKİN

Şerif YETKİN

 

BELA VE MUSİBETLERE SABIR GEREK

   Sincik İlçemizin Çamdere (Alikan) köyünde ikamet eden iki aile arasında çıkan kavgada maalesef 7 yedi can yetirildi ve yaralılar var. Hiçbir sebep bu durumu asla mazur gösteremez. Ve geride maalesef gözü yaşlı analar, yetim kalan çocuklar... Geride kalanlarda tedirginlik ve bu hayatı nasıl yaşamaya dair karamsar bakış açıları... İnanın sözün, kelimelerin durumu ifade etmekte aciz kaldığı elim bir olay. İlim adına, ilçem adına çok üzgünüm. Vefat edenlere Rabbimden rahmet diliyorum, mekanları cennet olsun. Geride kalanlara sabırlar diliyorum. Rabbim her iki tarafa da aklı selimle hareket etmeyi nasip eylesin ve inşallah bu elim olay devlet yetkilileri ve bölge kanaat önderleri ile işbirliğine gidilir ve daha da ileriye götürülmez.

  Emanet olarak taşıdığımız bu canın sahibi Allah ve onu ancak O alır. Nitekim Rabbimiz Ali İmran Suresi 156. ayetinde: "Dirilten de öldüren de Allah'tır. Allah işlediklerinizi görür" buyurur. Onun içindir ki hiçbir sebep bir cana kıymayı makul gösteremez.

Hayatımızın belli dönemlerinde başımıza bela ve musibetler gelebilir. Öfkeye, nefse yenilmeden sabrı kalkan etmeyi bilmeli,suhuletle olaylara yaklaşmalı,durup düşünmeli, tefekkür etmeli, nefsimize zor gelse de asla nefse fırsat vermemeli, ahireti düşünmeli, "Rabbim bu olay karşısında benden nasıl davranmamı beklerdi?" diyebilmeli ve buna göre adım atmalıdır, yoksa sonu ve telafisi mümkün olmayan elim olaylara sebep olabilir.

   İnanın çok üzgünüm memleketim, ilçem ve insanlığımız adına... Alemlere rahmet Efendimiz (s.a.v): “İntikam yasaktır, haramdır” diyor. Kini olanın dini olmaz. Her şeye rağmen, insanların nankörlüklerine, kötülüklerine rağmen sabretmeye ve iyilik yapmaya devam etmeli insan... İyilikten daha güzel ne olabilir ki!...Bu düsturla her iki aileye tekrar  sabırlar diliyorum... Vefat edenlere Rabbimden rahmet diliyorum. Ve şöyle bir duayla bitiriyorum: "Rabbim sabrımızı artır" Amin

Sabırla kalınız.

Bu yazı toplam 2466 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Yazarın Diğer Yazıları

İMSAKGÜNEŞÖĞLEİKİNDİAKŞAMYATSI
04:2205:4411:4514:5817:3418:49

Tüm Hakları Saklıdır © 2013 Eğitimle Diriliş | Sitede yayınlanan yazıların sorumluluğu yazarlara aittir. Kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.