SEZAİ KARAKOÇ'UN ARDINDAN / Köşe Yazısı - Bilal KARAKURT

18.11.2021 21:43:04
Bilal KARAKURT

Bilal KARAKURT

 

SEZAİ KARAKOÇ'UN ARDINDAN

 

Karakoç ile ilgili pek çok şey yazıldı, söylendi. Aralarında beni en çok etkileyen tespitlerden biri Gökhan Özcan’a ait; “Sezai Karakoç’un, Sezai Karakoç diye bir derdi yoktu”. Kendi adı, benliği için çalışmıyordu. Varsın kimse bilmesin, tanımasındı onu. Hep perde arkasında çalıştı o. Oradaki çalışmaların daha bereketli olduğunu biliyordu. Dünyadaki en zor şeylerden birini başarabildi üstad; “benliğini merkezden kaldırmak”.

Süslü kelimeler kullanılarak Sezai Karakoç anlatılamaz. Anlatılsa da anlaşılamaz. Karakoç bir mekteptir. Diriliş erleri o mektebin talebeleri. Üstad aramızdan ayrıldı. Bir ikindi vakti uğurlandı Şehzade’nin avlusunda. Bedeni aramızdan ayrılsa da Karakoç hep bir okul olarak kalacak. Eserleri, fikirleri, örnek yaşantısı bizi yetiştirmeye devam edecek. Öyle ya üstad son nefesini verirken dahi elimizde onun kitabı vardı.

 Bütün dava adamları gibi o da çileyle yoğrulmuştur. Düşüşün tadını o da almıştır. Nitekim şunu demiyor mu: “ Düşüşün tadını almayan insan! Senin yücelerin serinliğinden, arılığından ne haberin vardır? Ey zindanda bir gece geçirmemiş dost, güneşe karşı çılgın koşuyu yapacak çocuk olabilir misin?”

Ümitvar olmak onun hayat felsefesiydi. Durum ne kadar vahim olursa olsun kararlılığından, azminden bir şey kaybetmiyordu. En sevgiliden ümit kesilir mi hiç? Şunu diyor üstad: “ Her çağda şartlar ne kadar ağır ve umutsuz olursa olsun inananlar için bir Nuh’un gemisi vardır.”

Kolay yola talip olmadı Karakoç. Sloganatik bir nesil yetiştirmek istemiyordu. Diriliş Nesli’ni yetiştirme derdindeydi. Bu, çileli, meşakkatli bir yoldur. Onun amacı dava adamı yetiştirmekti. Entel görünme derdinde olmayan, salt kariyerini, benliğini düşünme amacı gütmeyen nesil yetiştirmektir onun vizyonu.

Dünyaya gereğinden fazla değer vermedi üstad. “Uzatma dünya sürgünümü benim” diyerek ötelere olan özlemini dile getirdi. İslam’ı gerçek manada yaşamaya çalışırdı. Coşkulu ve heyecanlı bir müslümanlık anlayışı vardı. “Müslüman, İslam’ı öyle sağ ve diri, canlı yaşa ki, seni öldürmeye gelen sende dirilsin.” demiştir.

Diriliş Nesli onun azmine, çabasına şahittir. Üstadımız bu dünyada çok yoruldu. Rabbim mekanını cennet eylesin inşallah.

 

Bu yazı toplam 1394 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Yazarın Diğer Yazıları

İMSAKGÜNEŞÖĞLEİKİNDİAKŞAMYATSI
04:2205:4411:4514:5817:3418:49

Tüm Hakları Saklıdır © 2013 Eğitimle Diriliş | Sitede yayınlanan yazıların sorumluluğu yazarlara aittir. Kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.