Sezonun Son Bilinç Dersi: Zaman Bilinci

27.05.2019 01:17:21
Sezonun Son Bilinç Dersi: Zaman Bilinci

 

Sezonun Son Bilinç Dersi: Zaman Bilinci

Kâhta İlim Yayma Cemiyeti Hanımlar Komisyonunun her ay ortaöğretim öğrencilerine yönelik düzenlemiş olduğu “Bilinç Dersleri” bu ay sezonun son programını gerçekleştirdi. Bu ay ki bilinç dersine konuşmacı olarak katılan Nurcan Bakır “Zaman Bilinci”ni işledi.

Konuşmacı Nurcan Bakır sözlerine “Her şeyin bir programı olduğu gibi, Allah'ta zamanı yarattı ve onun kontrolünü elinde tuttu, onu programladı. Bunu da Kaza ve Kader ile programladı. Ne zaman neyin gerçekleşeceği Rabbimizin ilminde saklıdır. Bunun için bizim insanların “daha vakit var” aldırışına kapılmamamız gerekiyor. Zamanımızı israf etmekten kaçınmamız gerekiyor. Her şey vaktinde değerlidir. Gençken yapılan hasenat mı daha değerli yoksa ileriki yaşlarda yapılan mı? Doğru olmayan şeylere gereğinden fazla zaman ayırırsak, yapmamız gereken sorumluluklarımızı geciktirirsek geriye “keşke” den başka bir şey elde kalmaz. Oysaki bir Müslümana yakışmayan sözdür keşkeler. Rabbimizin bizi koymuş olduğu sınavın ne zaman biteceğini bilemeyiz. Bunun için vaktimizi Rabbimizin rızası doğrultusunda şekillendirmeliyiz. Rabbimizin kulum ben seninleydim peki sen ömrünü nerede harcadın sorusuna muhatap olduğumuzda hüsrana uğrayanlardan olmayalım” cümleleriyle başladı.

Bakır; “Kuran-ı Kerim’e baktığımız zaman birçok yerde zamandan bahsedilmiş hatta Rabbimiz zaman üzerine yemin etmiştir. Bu da bize zamanın ne kadar değerli olduğunu gösteriyor. Zamandan kasıt bulunduğumuz “an” dır. “An” ların birleşmesiyle zaman oluşur ve ancak o zaman geçmişten söz edebiliriz. Anlarımızı iyi değerlendirirsek geçmişe baktığımız da pişmanlık değil huzur buluruz. İnsan yaratılmışların en şereflisidir. Fakat vaktini ziyan etmesiyle esfele sefiline düşebilir. Allah'ın katında da, insanların gözünde de insana değer katan ömrünü nasıl yaşadığıdır, zamanını nasıl değerlendirdiğidir.” sözleriyle konuşmasını sürdürdü. Konuşmasının bu kısmında öğrencilerin de etkin katılımı ile güncel örnekler üzerinden zamanın kıymeti belirtildi.

Nurcan Bakır “Kâinatta her şey bir sebebe dayanarak var olur. İnsanında hayırlı işler yapmasına vesile olan sebepte vakittir. Eğer vakti değerlendirmek sadece namaz kılmak, oruç tutmak, ibadet etmek olsaydı Efendimiz evlenmezdi, uyumazdı, günlük hayattan uzak olurdu. Fakat İslam dini itidal dinidir. Mümin kimseye yakışan bu itidalliği korumaya çalışmasıdır. Kişi hiç ölmeyecekmiş gibi bu dünya için, yarın ölecekmiş gibi ahiret yurdu için çaba sarf etmelidir.” sözleriyle konuşmasını sonlandırdı.

 



Bu haber toplam 1166 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler

İMSAKGÜNEŞÖĞLEİKİNDİAKŞAMYATSI
04:2205:4411:4514:5817:3418:49

Tüm Hakları Saklıdır © 2013 Eğitimle Diriliş | Sitede yayınlanan yazıların sorumluluğu yazarlara aittir. Kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.