17 YILLIK TARİH TÜRKÇE'YE ÇEVRİLDİ

4.03.2024 18:24:52
17 YILLIK TARİH TÜRKÇE'YE ÇEVRİLDİ
17 YILLIK TARİH TÜRKÇE'YE ÇEVRİLDİ

 Prof. Dr. Fuat Sezgin İslam Bilim Tarihi Araştırmalı Vakfı tarafından yayımlanan 17 ciltlik "Arap-İslam Bilim Tarihi" eseri Almanca'dan Türkçeye çevrildi.

 
Fatih Sultan Mehmet Vakıf Üniversitesi Bilim Tarihi Bölüm Başkanı Prof. Dr. Mustafa Kaçar "Bu eser dünyada yapılan diğer bibliyografik eserlerden farklıdır. Bu eserin her satırı bir araştırmaya dayalıdır. Yani daha önce yazılmış olanların tekrarının ötesindedir. Fuat Sezgin Hoca, bu eserde adeta yazarının ruhunu da satırlara aksettirmiş biridir, o yüzden çok kıymetlidir. Bugün bu eserin Türk okurlarına ulaştırılması hem ülkemiz hem de vakfımız ve üniversitemiz için muazzam önemlidir." açıklamasında bulundu. 
 
Fuat Sezgin'in Türkiye'deki çalışmalarının 2004'te Türkiye Bilimler Akademisi'nde (TÜBA) verdiği bir konferansla başladığını anlatan Kaçar, "Fuat Sezgin, ilk defa Türkiye'de artık medeniyetimizle övünebileceğimizin, komplekslerimizden arınıp yeni bir dönemi başlatabileceğimizin, bilimde, sanatta ve teknolojide meydan okuyabileceğimizin işaretini vermişti." şeklinde konuştu.
 
İslam-bilim tarihi konusundaki araştırma ve çalışmalarının gelişiminde, derinleşmesinde ve yayılmasında önemli bir katkısı olan Fuat Sezgin AKM'de saygıyla anıldı. 

Dipnot: Bu haberde DHA ve AA'nın açıklamlarından faydalanılmıştır.


Bu haber toplam 207 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler

İMSAKGÜNEŞÖĞLEİKİNDİAKŞAMYATSI
04:2205:4411:4514:5817:3418:49

Tüm Hakları Saklıdır © 2013 Eğitimle Diriliş | Sitede yayınlanan yazıların sorumluluğu yazarlara aittir. Kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.