VERA’YA DAİR / Köşe Yazısı - Hülya AKCEBE

15.05.2021 17:26:04
Hülya AKCEBE

Hülya AKCEBE

Rahman ve Rahim Olan Allah’ın Adıyla

VERA’YA DAİR

Ben susunca da sever misin beni Rabbim!

Zira bütün cümlelerimi çağın Musalarını beklerken Kızıldeniz’de yitirdim ben.

Kelimeleri gidince muhabbeti, bütün hayatı gidiveriyormuş elinden insanın.

 

Senden yeni kelimeler dilenmeye geldim ben bugün. Âdem’in tövbe kokan kelimelerine yeniden varis olmaya geldim. Nicedir susuşlar biriktiriyorum artık. Öğrendiklerimi izninle anlatmaya geldim. Gölgelerin ardına gizlenen yavan hakikatleri yeniden dillendirmeye geldim. Hayatın o en acımasız yönünde tutunduğumuz Besmele'nin gücünü yeniden keşfe davete geldim.

 

Bizim heybemiz boş olsa da ete kemiğe işleyen Bismillah'ımız var Elhamdülillah. O, en aciz, en zayıf olduğumuz çaresizliğin dibine vurduğumuz anda bile tutunduğumuz bir güç. Bütün güçlerin üstünde bir güç. Bütün yolları yitirdiğimiz bir boşlukta savrulduğumuz anda bile döndüğümüz bir yönümüz var Elhamdülillah. Bizi ağlatan güldüren, daraltan, genişleten hatta sallayan, öldüren, dirilten bir güç var Elhamdülillah.

 

Babam hep der ki biz O'nun kuluyuz, acı çeksek de O'nun kuluyuz, O'ndan vazgeçmeyiz. Babamın safça iman ettiği bir Rabbimiz var ve biz O'na aidiz Elhamdülillah.

 

Bazı depremler vardır içten içe yıkar adamı; yeniden doğrulması, yeniden hayata dönmesi zaman alır. Hayalleri ölünce insandan geriye ne kalır biliyor musunuz? İmanın en en en sözsüz hali bi de besmele kalır. Allah var dersin, başka bir cümle dökülmez dilinden. Sadece Allah var dersin Allah.

Susarsın, halin en güzel dua olur. Ağlayamadığın günler olur, beklersin, Allah var dersin. Bütün yollar yitirilmiştir o vakit. Seccaden vatanın olur, kıblenin önemini hücrelerine kadar hissedersin. Yolsuz da yaşanırmış ama yönsüz asla yaşanılmazmış öğrenirsin. Beş vakit namazın değerini yeniden anlar. Allah'a kullukta namazın ehemmiyetini keşfedip anlatmak, haydi namaza diye yeniden haykırmak istersin.

 

Haydi, namaza haydi felaha. Namaz uykudan ve bütün ayağındaki prangalardan daha hayırlıdır. En çıkmaz sokaktaki yüreklere haykırmak istersin. Kıbleye vefa der, Kudüs'ü yüreğinde yeniden yeşertirsin. Vefalı olmanın Müslüman’a yakıştığını bilerek direnişe yeniden selam edersin.

 

Allah'tan dua dua bir namaz ferahlığı istersin. Seccademi alıp namaz kıldığım yer benim vatanımdır. Hürriyetin lezzetini yeniden kuşanmak istersin.

 

Yitirilmiş cümlelerin ardından heybeme besmeleyi ve namazı almayı nasip etti Rabbim hamdolsun.

Ben sustuğum zaman da beni sevdiğini biliyorum Rabbim.

Sen Rabsin, ben kulum. Bu kul senin merhametine muhtaç. Bana ve tüm salih kullarına merhamet et Rabbim. Âmin.

 

Sen tasalanma Vera! Yönümüzü tayin eden yolumuzu da bulduracaktır elbet. Allah var, Allah yar!

Bu yazı toplam 1450 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Yazarın Diğer Yazıları

İMSAKGÜNEŞÖĞLEİKİNDİAKŞAMYATSI
04:2205:4411:4514:5817:3418:49

Tüm Hakları Saklıdır © 2013 Eğitimle Diriliş | Sitede yayınlanan yazıların sorumluluğu yazarlara aittir. Kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.