AKSA’YA YAPILAN ZULÜM İLE BİR SİLUET TAHLİLİ / Köşe Yazısı - Akif AKMAN

13.05.2021 16:19:20
Akif AKMAN

Akif AKMAN

AKSA’YA YAPILAN ZULÜM İLE BİR SİLUET TAHLİLİ
 
Kimi için ve belki de Siyonist için alışageldik bir davranış kalıbıdır: Birkaç gün sokaklarda yapılan zulümle ilgili sloganlar atılacak, sonra İsrail mallarına bir boykot çağrısı, sonrasında eski tas eski hamam.
 
Şüphesiz buna katılmayacak olanlarımız da vardır. Zulme karşı bulunduğumuz yerde yapabileceğimiz bir şey yoksa en azından zulümle ilgili gündem oluşturmanın gerekli olduğunu, bu konuda insanları bilgilendirmenin önemine vurgu yapacaklarımız var. Bu da zulümle mücadelenin bir tarzıdır. Doğru. Ve mücadelenin belli safhalarında elzemdir.
 
Muhatap, hangi dilden anlarsa o dili kullanmak gerektiğini, diğer metotların yanlış olduğunu da söyleyecek hatırı sayılır bir kesim vardır. İsrail ancak güçten anlar ve ancak güç kullanılırsa zulmünün ortadan kaldırılabileceğini dile getirecek insanların sayısı da az değildir.
 
Bu satırların yazarı yukarıda saydığımız yöntemlerin doğruluğunu ispatlayacak şeylere şahit oldu ömrü hayatında. Mesele bu mu? Ya da bu kadar mı?
 
Mesele bu kadar değil tabi ki.
 
Mescidi Aksa’ya yapılan zulmün nedenlerinden birinin çürümüşlüğümüz, İslam kural ve kaidelerine bigâne kalmamız olduğunu kabul etmeyecek biri var mı? Karşı çıkacak biri…
 
Aksa’ya yapılan zulümde dünya hırsımızın, hasedimizin, gösteriş tutkumuzun etkisinin olmadığını… Dost görmemiz gerekenlere düşman gözü ile bakmamızın, düşman görmemiz gerekenleri dost görmemizin etkisinin az olduğunu söyleyecek yoktur içimizde eminim.
 
Sahi hangimiz Tevbe Suresi 24. ayetin gereklerini, bir bütün olarak, vicdanımıza başvurduğumuzda, ayetin gereğini bir bütün olarak yaptığımızı söyleyebilir: ”De ki: Eğer babalarınız, oğullarınız, kardeşleriniz, eşleriniz, hısım-akrabanız, kazandığınız mallar, durgunluğa uğramasından endişe ettiğiniz ticaretiniz ve hoşlandığınız meskenler size Allah’tan, peygamberinden ve O’nun yolunda cihattan daha sevimli ise, artık Allah buyruğunu (kıyameti) gerçekleştirinceye kadar bekleyin. Allah günaha saplanmış kimseleri hidayete erdirmez.”
 
Sonra hangi meşrepten, hangi camiadan, hangi STK ‘dan ya da hangi hizipten olursak olalım Nisa 59 üzerinde sahi ne kadar muhasebe yapıyoruz:” Ey iman edenler! Allah’a itaat edin, peygambere itaat edin, sizden olan ulü’l-emre de. Eğer bir hususta anlaşmazlığa düşerseniz -Allah’a ve ahirete gerçekten inanıyorsanız- onu, Allah’a ve peygambere götürün. Bu, elde edilecek sonuç bakımından hem hayırlıdır hem de en güzelidir.”
 
Devam edecek o kadar çok  mevzu o kadar çok ayet veya hadis var ki. Mesela şu hadis :” Müslüman, dilinden ve elinden Müslümanların emin olduğu kişidir. (Asıl) muhacir de Allah'ın yasakladıklarını terk edendir." (Buhârî, Îman 4, 5, Rikak 26; Müslim, Îman 64-65)
 
İsrail devletinin yıkılması, Mescidi Aksa ’nın özgürlüğüne kavuşması ancak Müslümanların İslam’ın ahlakı ile ahlaklanması ile mümkündür. Siyasette, ekonomide, ahlakta, ilimde İslami anlayışın egemen olduğu bir hal ve durumda ancak işgale uğramış beldelerimizin özgürlüğünden bahsedebiliriz.
 
Kalplerimiz ve ruhlarımız işgal altında iken Aksa ‘nın özgür olması mümkün değildir. Ruhlarımız işgal altında iken ancak Batıl’ın oyuncağı oluruz. Basit bir figürü. Kullanılıp atılmaya uygun piyonu…
 
Mescidi Aksa ‘nın özgürlüğü aynanın karşısında bir ruh muhasebesi yapmaktan geçer. Aynadaki siluetimize sahi vicdanımız nasıl bir tanımlama yapmakta. Nasıl bir beden biçmekte. Nasıl bir misyon üzere görmekte.
 
Aksa için yapılan her eylem kıymetlidir, dikkate değerdir eyvallah. Sözlü, yazılı, bedenle… Nasıl olursa olsun… Ama unutmamak gerekir ki büyüklerimiz parmağına bir diken bile batsa kalbimizi yoklamamız gerektiğini savunurlar. Aksa ‘nın mevcut durumu için de bizim âcizane önerimiz kalbimizi yoklamamızdır.
 
    11.05.2021
 
Bu yazı toplam 1977 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Yazarın Diğer Yazıları

İMSAKGÜNEŞÖĞLEİKİNDİAKŞAMYATSI
04:2205:4411:4514:5817:3418:49

Tüm Hakları Saklıdır © 2013 Eğitimle Diriliş | Sitede yayınlanan yazıların sorumluluğu yazarlara aittir. Kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.